top of page

Sat, 03 Jul

|

Eloaitta

Paikallismuseopäivä Kaavilla

Tekemistä ja kokemista koko perheelle! Kaavin kotiseutumuseo Eloaitassa luvassa jännittävä aikamatka menneisyteen klo 12-14: perinneleikkejä, kilpailuja, kansallispukuja, opastuksia. Ohjelmaa myös Telkkämäellä, Juutilan valimomuseolla ja koulukeskuksen veteraaniaulassa.

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Paikallismuseopäivä Kaavilla
Paikallismuseopäivä Kaavilla

Paikka & aika

03 Jul 2021, 12:00 – 14:00

Eloaitta, Kaavintie 22, 73600 Kaavi, Finland

Tietoja tapahtumasta

Lasten ääniä Eloaitalla paikallismuseopäivänä

Museot ovat yleensä hiljaisia paikkoja, mutta ainakin Kaavin Eloaitan toivotaan täyttyvän lasten äänistä nyt lauantaina 3.7., jolloin koko Pohjois-Savossa vietetään ensimmäistä paikallismuseopäivää.

Yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaavin osaston kanssa Kaavin pitäjäseura ottaa lapset mukaan erilaisiin perinneleikkeihin pihalla hippasista puujalkakävelyyn, mutta istuttaa myös koulunpenkille entisajan kyläkouluun. Tarkoitus on näyttää, että rikasta elämää Kaavilla on vietetty aina siitä lähtien, kun kunta sai ensimmäiset savolaiset asukkaansa 1600-luvulla. Korona-aikana syntyvyys on ollut yllättäen nousussa, ja se jos mikä on iloinen asia.

Leikkimielisiä kilpailujakin on Eloaitalla luvassa. Arvuutellaan eri museoesineitten tarkoitusta tai savolaisten murresanojen merkitystä. Kaavin hevosystäväin seura testaa, kenellä on tarkin käsi hevosenkengän heitossa. Pitäjäseuran väki esittelee niin museon esineistöä kuin entisajan moninaisia töitä ja huolehtii tarjoilusta. Oman värinsä tuovat Koillis-Savon kalevalaiset naiset kansallispuvuissaan.

Eloaitalla aloitellaan klo 12. Museopäivässä ovat mukana myös Kaavin sotaveteraanit, jotka esittelevät koulukeskuksen toisessa kerroksessa olevaa perinneaulaa klo 11-13. Sen jälkeen tehdään vielä tutustumiskerros Eloaitan vieressä oleville sankarihaudoille klo 13.30.

Klo 12 -16 on avoinna myös Juutilan kellovalimomuseo, ja opas on paikalla samoin Telkkämäen kaskiperinnetilalla, jossa voi tietysti käydä myös muina aikoina.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page