top of page

Fri, 11 Jun

|

Kaavin tori

Kaavi Kantri & Blues konsertti

Ilmainen musiikkitapahtuma Kaavin torilla! Illan musiikillinen anti nojaa tukevasti countryn suuntaan, mutta Kaavilla kun ollaan niin mukana on aina myös annos bluesia.

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Kaavi Kantri & Blues konsertti
Kaavi Kantri & Blues konsertti

Paikka & aika

11 Jun 2021, 19:00 – 23:00

Kaavin tori, 73600 Kaavi, Finland

Tietoja tapahtumasta

Perinteisen bluesviikonlopun perjantaina 11. kesäkuuta juhlitaan Kaavilla tänä vuonna – jos korona suo – kantripainotteisesti. Kaavin torin lavalla nähdään tuolloin Dave Forestfield bändeineen, Huojuva lato duo sekä Janne Kaunisto ja Marko Aho. "Omien settien lisäksi luvassa on myös harvemmin kuultuja yhteisvetoja", esiintyjät vihjaavat.

Tapahtuma sai alkunsa muusikoiden innostumisesta, kun rajoitukset näyttivät viimeinkin hellittävän ja kesä sittenkin tulevan. Ville Haatasta pyydettiin mukaan järjestelyihin, koska häneltä tiedettiin niiden taittuvan. Ville innostui aiheesta ja suunnitelma valmistui pikavauhtia.

Huojuva lato edustaa tämän hetken kiistatonta huippua suomikantrin saralla. Suonna Konosen luotsaama ryhmä on perinteitä kunnioittavalla, mutta omaperäisen tunnistettavalla musiikillaan tehnyt tasaista nousua suomalaisten tietoisuuteen. Huojuvan ladon tuorein levy ”Viimeiset vanhat hyvä päivät” jäi viime kesänä ilmestyessään pahasti koronan jalkoihin, mutta oli arvostelu- ja myyntimenestys. Se nousi jopa Suomen myydyimpien levyjen listalla aivan kärjen tuntumaan. Niissä maisemissa on harvemmin totuttu juurimusiikkia näkemään. Kaavilla Konosen kanssa esiintyy Huojuvan ladon monitaitoinen basisti Teemu Sinkko.

Juurevaa rokkiaan moninaisilla blues-, folk-, country- ja jazz-sävyilläkin maustava kuopiolainen Dave Forestfield julkaisi äskettäin uuden levynsä ”Skull”. Kaavin kesäillassa onkin luvassa suuren (tai vallitsevista rajoituksista johtuen keskisuuren) urheilujuhlan tuntua, kun kuullaan Dave Forestfield Bandin levynjulkaisukeikka. Tiedossa lienee tutuksi käyneen rouheata tulkintaa, rennonletkeätä svengiä ja hyvää fiilistä.

Siinä missä Huojuva lato on suomikantri-kärkeä, voidaan Janne Kaunistoa kutsua tulevaisuuden toivoksi. Nuorella iällä omaksutut rockabilly- ja countryvaikutteet ovat koulineet Jannesta loistavan tulkitsijan. Hän on tuttu näky myös Freud Marx Engels & Jung Tribute Bandin keulilta. Syvällisen suomalaiseen laululyriikkaan perehtymisen myötä on Kauniston tekstikynäkin harvinaisen hyvässä terässä. Hänen käsissään tekninen taituruus ja riimit ovat kohdillaan, mutta eivät määrittele tai verota laulun sisältöä. Aiemmin parin pitkäsoiton verran englanninkielistä rokkia julkaisseelta Jannelta on myöhemmin tänä vuonna ilmestymässä levyllinen kantrisuomennoksia. Esimakua pääsee jo nyt kuuntelemaan Spotifysta, YouTubesta ja muista digipalveluista.

Myös Dortmunder duo esiintyy Kaavilla Huojuvan ladon tapaan karsitulla kokoonpanolla. Maaseutumusiikki.fi -levymerkkiäkin pyörittävä Marko ”Amiraali” Aho hoitaa nimittäin homman soolona. Äskettäin Robert Johnsonin klassisen blueskappaleen ”Crossroads” nimellä ”Liikenneympyrä” julkaisseet Dortmunderit mainostavat olevansa rumemman rillumarein erikoismiehiä. Siltä pohjalta polkaistaan perjantai-illan kantrit Kaavillakin käyntiin. Tervetuloa nauttimaan kauniista kesäillasta ja hyvästä meiningistä – varovaisuus, hygienia ja turvavälit muistaen.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page